«Друзі лісу» в Бочечківському лісництві

Людина – частина природи. Її існування можливе за умови гармонійних стосунків з навколишнім середовищем. Формувати такі стосунки покликані педагоги, а лісівники їм у цьому допомагають.

Гарного літнього дня 2 червня 2021 року до лісового розсадника Бочечківського лісництва завітали цікаві та допитливі гості – члени гуртка Центру дитячої та юнацької творчості “Друзі лісу”, яких радо зустрічав директор МЯГКИЙ Віталій Анатолійович.

Пізнавальну екскурсію для друзів лісу провели інженер лісових культур Мірошниченко Світлана Іванівна та майстер Тітова Ірина Олександрівна.

Гуртківці оглянули відділення розсадника, де зібрані різні види та форми дерев і кущів, які вирощують лісівники. На майданчиках для вирощування садівного матеріалу із закритою кореневою системою школярі змогли дізнатись про увесь процес вирощування саджанця. Не менш допитливими був огляд посівного відділення розсадника – тут вирощують лісовий садівний матеріал, сіянці. Ці рослини ближче знайомі дітям, тому без особливих зусиль були упізнані дуб, клен, липа, сосна, ялина, береза. А побачивши поле з посівами цікавої рослини із яскравим листям – діти дізнались, від чого виникла видова назва дуба червоного.

Працівники Бочечківського лісництва привітали членів шкільного лісництва з Міжнародним Днем захисту дітей та вручили їм солодкі подарунки.

Впевнені. що співпраця молоді та працівників Бочечківського лісництва продовжуватиметься на користь лісу та природі Бочечківського краю.